Kategorier

Sverigesymboler


Senaste veckan har jag försökt skapa med fimolera. Många misslyckade försök senare blev det ett okej resultat på två dalahästar. Den vita hästen står på en tiokrona för att visa storleken.

Det lilla fåret har jag gjort av en ulltuss som jag tovat ihop, huvudet är fimolera och benen är av ståltråd.

Midsommarstången har jag gjort av buskmaterial för modelljärnväg, blommorna har jag målat direkt på. Bordsflaggan är av papper, träpinne och en liten guldpärla till knopp.

Nästa projekt har påsktema! =)


Blommor


Idag har jag gjort lite blommor. Artbestämning lämnas åt fantasin förutom den vänstra som ska föreställa en pelargon. Till blommorna har jag använt papper, stans, konstgjorda växter, ståltråd, och te som jord. Fågeln har jag gjort av lera och porslinskrukorna är färdigköpta.

Leksaker


Bonaden är broderad efter eget mönster och har upphängning av tvinnad ståltråd. Till kulramen har jag använt trälister, knappnålar och rocciapärlor. Klossarna i vagnen är miniatyrtärningar och bokstavspärlor, ca 5 mm. Dockans huvud är en träkula, kroppen har jag böjt till av tunn ståltråd och lindat blomstertejp runt, format och målat. Klänning och hatt är virkade.